Tratamentul infecţiilor parazitare

Eliminarea paraziţilor din organism este un proces complicat. Uneori este nevoie de câteva luni.

Din ce cauză helminţii nu se grăbesc să părăsească organismul? Problema ţine de anatomia viermilor-paraziţi. Ei se fixează pe organele interne cu ajutorul unor ventuze destul de puternice. Iar unele tipuri de viermi au dinţi cu care, literalmente, muşcă din ţesuturi şi mucoase. Astfel, paraziţii trăiesc în organismul uman ani lungi şi chiar decenii, distrugându-l încet şi intoxicându-l cu produsele activităţii lor vitale.

Simptome ale maladiilor parazitare

Infecţia cu helminţi este o problemă delicată. Nu fiecare se va decide să treacă o investigaţie complexă pentru a identifica paraziţii. Dar unele simptome ne vorbesc despre prezenţa helminţilor în organism în 100% cazuri.

 1. Slăbire pronunţată fără motiv sau viceversa – îngrăşare bruscă la o alimentaţie săracă.
 2. Apetit crescut, senzaţie permanentă de foame.
 3. Slăbiciune permanentă.
 4. Anemie.
 5. Apariţia unor alergii la adulţi.
 6. Cefalee severă, migrene.
 7. Senzaţie de greutate sub rebordul costal drept.
 8. Indigestie.
 9. Constipaţii sau diaree frecvente.
 10. Aspect nesănătos al pielii, părului şi unghiilor.
 11. Durere în muşchi şi articulaţii.
 12. Erupţii herpetice frecvente pe buze.
 13. Tulburări de somn.
 14. Capacitatea de muncă redusă, fatigabilitate nejustificată.
durere abdominală

Cum este diagnosticată prezenţa paraziţilor în organism?

Dacă aveţi cel puţin jumătate din aceste simptome, adresaţi-vă cât mai curând unui medic. Persoanele infectate cu helminţi, sunt periculoase nu doar pentru ei însuşi, ci şi pentru cei din jur. Infectarea cu helminţi are loc în cazul oricărui contact habitual (strângerea mâinii, sărut, atingere, etc.).

Analiza maselor fecale, metoda cea mai răspândită de diagnosticare a paraziţilor, nu este atât de eficientă cum pare. Veridicitatea acesteia constituie doar 15-17%.

Actualmente, prezenţa paraziţilor în organism este diagnosticată prin intermediul următoarelor metode.

 1. Serologie. Metodă imunologică care detectează prezenţa în organism a anticorpilor la produsele activităţii vitale a helminţilor. Este utilizată la orice etapă a infectării, veridicitatea – 60%.
 2. Coprograma histologică. Examinarea maselor fecale cu ajutorul microscoapelor puternice (mai puternice decât la analizele obişnuite). Coprograma permite determinarea tipului de helminţi care populează intestinul uman.
 3. Testarea picăturii de sânge în câmp întunecat. Examinarea picăturii de sânge cu o amplificare de 2 mii ori. Analiza depistează prezenţa microflorei străine.

Cum se tratează infecţia helmintică?

În mare parte, medicamentele antiparazitare distrug ficatul. Pentru a nimici helminţii şi a-i elimina din organism, este necesară utilizarea substanţelor toxice, care sunt dăunătoare nu numai pentru paraziţi, dar şi pentru purtătorul lor. După ele este necesară restabilirea sănătăţii timp îndelungat.

Dar există medicamente care nu ucid paraziţii prin lovitură directă, ci creează în organism un mediu insuportabil pentru vieţuirea lor ulterioară. Dar acest proces va dura 1-2 luni.

Preparatele antihelmintice se împart în 3 grupe:

 • sintetizate;
 • vegetale;
 • homeopatice.

Cele mai eficace şi sigure sunt preparatele vegetale. Un exemplu clasic sunt capsulele Detoxic . În componenţa lor intră un amestec de plante, care creează în organism un mediu periculos pentru helminţi fără a afecta omul. În plus, acest medicament distruge nu numai viermii adulţi, ci şi larvele lor. Durata tratamentului este de o lună.

Remedii populare

Remediile populare din plante se recomandă a fi administrate suplimentar la tratamentul medicamentos. Înainte de iniţierea tratamentului este necesar consultul medicului. Unele remedii nu numai alungă helminţii din organism, dar, de asemenea, curăţă ficatul şi înlătură efectele intoxicării organismului.

Ce plante ajută să scapi de helminţi?

 1. Usturoiul.
 2. Pelinul (atenţie, planta este toxică şi poate fi periculoasă pentru copii).
 3. Amestecul de pelin şi vetrice (nu este recomandat pentru copii).
 4. Rădăcina de inulă. Este eficient nu numai împotriva paraziţilor care populează intestinele. De asemenea, nimiceşte viermii care trăiesc în plămâni, sânge, ficat şi în ţesuturile sistemului nervos.
 5. Rostopasca. Distruge helminţii şi reface ficatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *