Top 10 greşeli când vrei să slăbeşti

Nu este o sarcină uşoară să dai jos kilogramele în plus. Puteţi să vă înfometaţi, să mâncaţi doar fructe şi legume necalorice, să frecventaţi zilnic sala de sport şi să faceţi jogging dimineaţa, dar oricum să fiţi departe de parametrii unui model. De ce se întâmplă acest lucru?

Înainte de a da vina pe nedreptatea lumii, aruncaţi o privire asupra programului dvs. de slăbit. Poate faceţi ceva incorect?

În acest articol am selectat cele mai comune greşeli pe care le fac oamenii atunci când slăbesc.

1. Nu obişnuiţi să planificaţi meniul

Uneori foamea ne ia prin surprindere. Şi în asemenea cazuri noi câteodată mâncăm tot ce ne cade sub mână. Pentru a scăpa de acest obicei dăunător, medicii nutriţionişti recomandă să întocmiţi meniul din timp, pentru o săptămână înainte (inclusiv gustările). Chiar dacă sunteţi la dietă, includeţi în meniu felurile de mâncare şi produsele dvs. preferate, pentru gustări ţineţi la îndemână mâncare gustoasă şi sănătoasă. Astfel, veţi avea mai puţină dorinţă să încălcaţi regimul.

2. Ascundeţi de cei din jur că slăbiţi

Imediat ce începeţi să ţineţi regim se va găsi cineva, care se va strădui să vă abată din drumul corect. O situaţie cunoscută? În acest caz, recunoaşteţi deschis prietenilor şi rudelor că doriţi să slăbiţi, şi în locul propunerilor de a merge la o pizzerie sau la cinema cu popcorn, acceptaţi doar invitaţiile la jogging, plimbare şi alte distracţii de acest gen.

3. Compensarea prin antrenamente a fast foodului şi deserturilor mâncate

Chiar credeţi că puteţi compensa hamburgerul mâncat prin joggingul de dimineaţă? Da, este posibil. Dar doar dacă intenţionaţi să alergaţi 5-6 ore neîntrerupt, întrecându-vă cu Usain Bolt. Eficacitatea antrenamentelor pentru slăbire este exagerată. Consumul mediu de calorii în cazul unui jogging lejer cu durata de o oră constituie 100-120 kcal. Pe când conţinutul caloric al hamburgerului este de câteva ori mai înaltă. Acelaşi lucru îl putem spune şi despre alte feluri de mâncare cu valoarea energetică ridicată. Din acest motiv folosiţi antrenamentele nu ca o metodă de slăbire, ci ca un supliment la dietă.

mâncare proastă

4. Consumaţi prea multe sau prea puţine proteine

Dieta cu conţinut ridicat de proteine este una dintre cele mai în vogă. Dar, din punct de vedere medical, ea este foarte dăunătoare pentru organism. Punând accent pe hrana proteică, noi scăpăm din vedere alte substanţe de importanţă vitală, care sunt conţinute de cereale, fructe, nuci şi legume.

Consumul insuficient de hrană proteică, dimpotrivă, duce la acumularea grăsimilor şi distrugerea ţesutului muscular. Doar proteinele sunt principalul material de construcţie a corpului nostru.

În procesul de slăbire dvs. vă puteţi păstra sănătatea şi să vă simţiţi bine doar cu condiţia respectării unei alimentaţii echilibrate.

5. Consumul de alcool la cină

Alcoolul sporeşte foarte pronunţat pofta de mâncare. Deja după 1-3 cocktailuri mâncăm de 2 sau chiar de 3 ori mai mult decât de obicei. În plus, alcoolul în sine conţine foarte multe calorii, iar valoarea lui nutriţională este egală cu zero.

6. Excluderea produselor preferate din alimentaţie

Fără mâncarea preferată, chiar dacă este vorba despre cartofi prăjiţi, îngheţată sau ciocolată orice regim alimentar este searbăd. Cu timpul este tot mai greu de a respecta o astfel de dietă. Creşte riscul de eşec. Pentru a nu turba, rezervaţi zilnic în meniu 150-200 kcal mâncării preferate şi gustoase, chiar dacă este „dăunătoare”. Sau găsiţi variantele ei alternative şi sănătoase. Astfel mousse-ul de ciocolată din caroba în loc de cacao va adăuga raţiei dvs. doar 100 kcal.

7. Vă permiteţi orice în week-end

Întreaga săptămână aţi respectat o dietă drastică, aţi mâncat doar mâncare „corectă” şi iată a venit week-endul! Credeţi că aţi meritat o mică relaxare şi întreg week-endul vă faceţi plinul cu pizza şi prăjituri. Însă chiar şi o singură zi de „sărbătoare a nesupunerii” reduce la zero toate eforturile dvs. Cu atât mai mult, că după o astfel de trişare este greu să te întorci la orezul nesărat, salată şi ţelină. Este mai bine să vă permiteţi în fiecare zi slăbiciuni mici şi strict limitate.

8. Nu număraţi caloriile

În procesul de slăbire este important de a lua în calcul conţinutul caloric al fiecărui fel de mâncare consumat. Nutriţioniştii recomandă ţinerea unui jurnal special de nutriţie, în care trebuie înregistrat tot ce aţi mâncat pe parcursul zilei, inclusiv gustările uşoare. Aceasta necesită autodisciplină. Posibil veţi fi nevoit să purtaţi peste tot un cântar de bucătărie, chiar şi la întâlnirile în cafenea sau la petrecerile cu prietenii. Dar scopul scuză mijloacele. E adevărat, în zilele noastre savanţii au descoperit trucuri capabile să uşureze viaţa persoanelor care slăbesc. Astfel, remediul pentru slăbit „Nidora” ajută să slăbiţi repede (de la pe săptămână) indiferent de alimentaţie şi modul de viaţă.

Numără calorii

9. Produsele degresate

Etichetele „dietetic” şi „degresat” sunt doar un truc publicitar. Posibil aceste alimente conţin un număr mai mic de calorii. Dar în componenţa lor sunt ingrediente potenţial periculoase pentru sănătate, care ameliorează gustul. În plus, produsele degresate nu oferă senzaţia de saţietate, spre deosebire de analogii săi cu componenţă normală. Ca rezultat, consumaţi mai mult decât de obicei.

10. Beţi puţină apă

Norma consumului zilnic de apă variază între 1,5 şi . În condiţiile deficitului de lichide noi mâncăm mai mult decât se cuvine, deoarece frecvent confundăm foamea cu setea. Şi reţineţi, ceaiul, cafeaua şi sucurile nu pot înlocui apa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *