Remedii naturiste pentru tratarea varicelor

Medicina naturistă a acumulat sute de remedii împotriva varicelor. Vă împărtăşim cele mai eficiente reţete.

Infuzie de nucşoară

Calmează durerea şi tensiunea la nivelul picioarelor. Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Favorizează vindecarea rapidă a ulcerelor trofice în stadiile avansate ale maladiei.

Măcinaţi câteva nucşoare în râşniţa de cafea. La 1 linguriţă de nucşoare măcinate adăugaţi 1 pahar de apă fierbinte şi 1 linguriţă de miere. Amestecaţi şi lăsaţi la infuzat 30 de minute. Luaţi în fiecare dimineaţă cu o oră înainte de masă, timp de 30 de zile.

Nucşoara este foarte toxică, de aceea, doza recomandată nu trebuie să depăşească .

Roşii verzi

Roşiile verzi sunt bogate în licopen, care majorează elasticitatea vaselor sangvine, previne obstrucţia lor, reduce formarea trombilor şi scade tensiunea arterială.

Aplicaţi pe venele inflamate felii de roşii verzi. După aproximativ un an umflăturile ar trebui să dispară. Este deosebit de actual iniţierea tratamentul în timpul verii, pentru a scăpa de edeme.

De rând cu tratamentul de bază, se recomandă consumul frecvent de pastă de tomate ca o sursă suplimentară de licopen.

Tinctura de seminţe de datură

Seminţele de datură sunt destul de toxice şi au contraindicaţii. Această tinctură trebuie luată cu prudenţă, după consultarea cu medicul.

Măcinaţi 80- de seminţe de datură în râşniţa de cafea şi turnaţi peste ele de vodcă. Lăsaţi pentru 14 zile într-un loc întunecos, agitaţi în fiecare dimineaţă. Începeţi administrarea cu 15 picături pe zi cu 30 de minute înainte de micul dejun. Măriţi treptat cantitatea până la 25 picături (peste 2 săptămâni). În tinctura rămasă umeziţi vată şi aplicaţi pe zonele cu varice.

Tinctură de castane

Peste flori de castan turnaţi de alcool. Peste 14 zile strecuraţi tinctura şi luaţi câte o lingură de 3 ori pe zi, înainte de mese. Peste o săptămână luaţi o pauză de 14 zile. Apoi luaţi tinctura încă o săptămână.

Tinctură de castane

Sucuri proaspăt stoarse

Sucurile proaspăt stoarse şi amestecurile de sucuri sunt foarte populare în calitate de tratament suplimentar pentru varice. Ele se asimilează în doar 10 minute şi sunt bogate în vitamine, antioxidanţi şi microelemente, întăresc pereţii vaselor sangvine. De asemenea, sucurile previn formării trombilor şi îmbunătăţesc circulaţia sangvină.

  1. Suc de morcov şi frunze de spanac în raport 1:6.
  2. Suc de morcov, sfeclă şi spanac (10:3:3).
  3. Suc de morcov, ţelină, spanac şi pătrunjel (7:4:3:2).
  4. Suc de spanac, napi şi creson (4:2:2).

Consumaţi zilnic 500-600 ml de suc. Ele trebuie preparat imediat înainte de utilizare, deoarece îşi pierd proprietăţile nutritive deja peste 30 de minute.

Extract din usturoi şi lămâie

Extract din usturoi şi lămâie

Usturoiul conţine fitoncide. Ele distrug depunerile de colesterol şi previn formarea trombilor. Extractul din usturoi şi lămâie curăţă şi restabileşte vasele, reduce dimensiunea formaţiunilor varicoase.

Treceţi 4 lămâi necurăţate şi 4 căpăţâni de usturoi prin maşina de tocat carne. Turnaţi peste ele 3 litri de apă fiartă caldă. Amestecul se infuzează timp de 3 zile, amestecând periodic. Strecuraţi infuzia şi puneţi-o la frigider. Luaţi de 3 ori pe zi câte 100 ml în timpul mesei. Remediul nu numai tratează varicele, dar, de asemenea, calmează cefaleea, care este de origine vasculară.

Luaţi extractul de 1-2 ori pe an, timp de 30 de zile. Înainte de începerea tratamentului, este recomandat să verificaţi nivelul de colesterol din sânge.

Remediul are contraindicaţii:

  • colecistită;
  • maladiile gastrice, ale intestinului şi pancreasului;
  • litiaza biliară.

Remedii eficiente împotriva varicelui

Despre beneficiile medicinii tradiţionale se poate judeca doar în baza afirmaţiilor adepţilor ei. Unora aceste reţete le-au ajutat, altora – nu. Spre regret, nu există dovezi ştiinţifice şi medicale.

De aceea, noi recomandăm utilizarea remediilor populare în calitate de tratament suplimentar pentru varice. Pentru tratamentul de bază este mai bine alegerea preparatelor patentate. Spre exemplu, VaricoFix are o acţiune venotonifiantă şi antivaricoasă pronunţată. Nimerind sub piele, crema întăreşte pereţii vaselor, resoarbe umflăturile varicoase şi calmează durerea în picioare. Remediul a fost supus testărilor clinice, care au demonstrat eficacitatea în 100% cazuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *