Măști de întinerire și creme pentru față handmade.

Nu e neapărat ca produsele cosmetice să coste scump. Multe rețete benefice pot fi preparate acasă.

Deseori aceste produse naturale ”funcționează” mai bine decât cremele de elită. Îngrijiți din tinerețe de tenul dvs. și veți fi scutită să folosiți metode radicale mai târziu.

În acest articol veți afla cum puteți menține pielea proaspătă și îngrijită cât mai mult timp posibil.

Măști cu aloe pentru întinerirea tenului

Puneți în frigider pentru 14 zile câteva frunze de aloe. La sfârșitul acestei perioade scurgeți sucul cu mâinile. Amestecați o lingură din sucul obținut cu o lingură de ulei de măsline. Adăugați o linguriță de cremă nutritivă, amestecați toate ingredientele și încălziți ușor. Aplicați amestecul obținut pentru 10 minute și clătiți cu apă călduță.

Într-o altă variantă se folosește pireul din frunze de aloe (1 lingură), gălbenușul unui ou, o lingură lapte praf, o linguriță miere de albini. Dacă amestecul e prea dens, diluați cu lapte. Aplicați pentru 10 minute pe față și clătiți cu apă călduță.

Măști cu aloe pentru întinerirea tenului

Pentru pielea ofilită folosiți o mască din frunze de pătlagină. Spălați frunzele proaspete de pătlagină și mărunțiți-le. Amestecați o lingură de frunze mărunțite cu o linguriță de miere și apă caldă. Aplicați amestecul pe față pentru 15 minute. Îndepărtați amestecul cu un tampon de vată înmuiat în apă rece.

Castravetele este baza ideală a unei măști vitaminoase. Răzuiți un castravete, mărunțiți coacăza neagră. Luați câte o lingură din fiecare produs și adăugați o lingură de smântână. Aplicați pe față și gât. Îndepărtați masca peste 20 minute cu un tampon înmuiat în apă caldă și spălați-vă cu apă răcoroasă.

În bucătăria dvs puteți prepara chiar și creme, nu doar măști.

Mierea de albini este cunoscută drept o sursă de vitamine. Amestecați o linguriță de miere de albini cu lanolină și încălziți amestecul la o baie de aburi. Amestecați continuu, adăugând câte 2 linguri de apă fierbinte și ulei de migdale. Bateți conținutul obținut cu un mixer.

Cremele pe bază de uleiuri din extracte de plante medicinale ( mintă, tei, sunătoare, mușețel, coada șoarecelui, ceai verde) în combinație cu rășina de pin sunt extrem de eficiente.

Peste o lingură de amestec de ierburi se toarnă ulei de măsline încălzit (0,5 pahare), se acoperă și se lasă la macerat pentru 7 zile și apoi se scurge. Amestecați uleiul din ierburi cu o linguriță de ceară de albini, puneți la o baie de abur și adăugați o linguriță de rășină de pin ( topită in prealabil). Adăugați o lingură de apă de trandafiri, amestecați și bateți cu mixerul până obțineți o masă omogenă. Această cremă poate fi folosită zilnic.

Cremele pentru întinerirea tenului gras și ofilit pot fi preparate pe bază de lămâie.

Adăugați peste coaja a 3 lămâi apă clocotită și lăsați peste noapte. Scurgeți lichidul, amestecați jumătate de pahar de lichid cu o linguriță de miere de albini lichidă și cu aceeași cantitate de orice ulei nerafinat. Adăugați o lingură de suc de lămâie, 2 linguri de frișcă, o linguriță de apă de colonie și o lingură de tinctură de alcool de petale de trandafir. Omogenizați compoziția și puneți-o într-un vas de sticlă cu capac.

Această cremă trebuie păstrată la frigider.

Măștile cu ulei de in ajută la menținerea tinereței pielii. Aplicați ulei pur pe față pentru 20 minute și clătiți cu apă călduță.

Pentru un efect mai bun, preparați o mască din ulei de in, gălbenuș de ou și miere de albini. Amestecați câte o lingură dintre aceste ingrediente și puneți vasul la baie cu abur. Aplicați masca pe zonele cu probleme și spălați peste 15 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *