Maladiile cardiovasculare, simptomele principalele şi semnele îngrijorătoare

Problemele din parte inimii şi vaselor pot fi recunoscute printr-o mulţime de semne precoce. Spre regret, o mare parte din ele pot fi confundate cu simptomele altor boli. În acest articol vom discuta semnele, la apariţia cărora este necesar să solicitaţi cât mai curând sfatul medicului. Bolile vasculare pot fi prevenite prin măsuri profilactice bine gândite.

Maladiile cardiovasculare se manifestă prin edeme, transpiraţie, fatigabilitate şi tuse – simptome, pe care majoritatea oamenilor le ignoră. Dar anume ele avertizează despre pericolul iminent.

 • Tusea

În deosebi, tusea seacă care apare în poziţia culcat. Dacă nu suferiţi de afecţiuni respiratorii – trebuie să fiţi cu ochii în patru.

 • Fatigabilitatea şi paliditatea

Tulburările sistemului nervos: neatenţia, fatigabilitatea sporită, dereglări ale somnului, anxietatea, tremurul membrelor vorbesc despre o nevroză cardiacă.

Paloarea pielii apare în caz de anemie, spasme vasculare, leziuni inflamatorii ale inimii, reumatism sau insuficienţa valvei aortice. În formele severe de insuficienţă cardio-pulmonară buzele, obrajii, nasul, lobii urechilor şi membrele devin cianotice.

 • Febra

Majoritatea proceselor inflamatorii (inclusiv infarctul miocardic) sunt însoţite de febră.

 • Tensiunea

Persistenţa valorilor tensiunii arteriale peste 140/90 mmHg este un motiv serios de îngrijorare şi presupune existenţa bolilor cardiovasculare.

Ritmul cardiac prea lent (mai puţin de 50 bătăi pe minut) sau accelerat (peste 90-100 bătăi pe minut), precum şi dereglările de ritm, de asemenea, pot indica o boală coronariană, dereglări ale conductibilităţii cardiace şi de reglementare a activităţii cardiace.

 • Edemele

Edemele, care apar spre seara, pot fi cauzate nu doar de afecţiunile renale sau abuzul de alimente sărate, dar, de asemenea, de insuficienţa cardiacă. Se formează o stază venoasă, care provoacă edemele.

 • Vertijele, răul de mişcare, cefalee pulsativă şi senzaţia de greaţă pot fi cauzate de hipertensiunea arteriala.
pulsativă
 • Dispneea

Senzaţia lipsei de aer şi dispneea pronunţată pot fi semne ale anginei pectorale şi insuficienţei cardiace.

 • Greţurile şi voma. Aceste simptome apar nu numai din cauza unor probleme cu tractul gastrointestinal, dar, de asemenea, din cauza tulburărilor cardiace. Această iluzie poate fi explicată prin vecinătatea părţii inferioare a inimii de stomac.
 • Durerea asemănătoare cu cea de la osteocondroză, la fel, poate fi un semn viu al afecţiunii cardiace

Simptomele anginei pectorale se manifestă prin durere după un efort fizic sau tulburări emoţionale. Dacă durerea apare în repaus sau după administrarea medicamentelor cardiace, ea poate prevesti un infarct.

 • Durerea în piept

Senzaţia de arsură, presiune, durerea pronunţată şi recurentă sunt semne certe ale problemelor cardiace. Disconfortul în cutia toracică poate sugera o gamă largă de boli. Din acest motiv, merită să monitorizaţi sănătatea dumneavoastră când vă confruntaţi cu astfel de simptome.

 • Palpitaţii

Palpitaţiile pot apărea la efort fizic crescut, din cauza suprasolicitării emoţionale sau în cazul mâncatului în exces. Dar, în afara de aceasta, modificările ritmului cardiac frecvent pot servi ca un semnal al prezenţei problemelor cardiace grave.

Palpitaţiile anormal de puternice se pot manifesta prin senzaţia de oprire a inimii. Se pare că inima „sare din piept” sau se opreşte. Aceste crize sunt însoţite de slăbiciune, sentimente neplăcute în zona inimii şi leşin.

Astfel de simptome pot indica o tahicardie, angină pectorală, insuficienţă cardiacă şi dereglări de circulaţie în organele interne.

Dacă aţi depistat cel puţin unul dintre simptomele de mai sus, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră şi să efectuaţi investigaţiile necesare în scopul de a identifica cauzele adevărate ale stării de rău. Una dintre cele mai eficiente modalităţi de a trata orice boala este depistarea ei la timp şi aplicarea oportună a măsurilor de prevenţie. Hipertensiunea arterială nu este o excepţie de la această regulă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *