Îngrijirea regulată a pieptului

Aspectul sânilor depinde în totalmente de faptul cum și-i îngrijește deținătoarea lor.

Pielea fină și subțire a decolteului e predispusă la deshidratare, pieptul nu are mușchi și e susținut doar de mușchii toracelui.

Pieptul femeilor este foarte susceptibil la acțiunea razelor solare. Triunghiul de piele din zona decolteului, care susține bustul este supus unei sarcini enorme, fiind expus în exces la soare. Abuzul băilor solare sau a solariului provoacă diminuarea fermității și lăsarea sânilor, mai ales în cazul sânilor mari.

De ce este atât de importantă îngrijirea zilnică a pieptului?

Pielea corpului uman are nevoie de curățare, hidratare, tonifiere și hrănire. Zona pieptului nu este o excepție.

Îngrijirea zilnică (îndeosebi pe timp de caniculă) include clătirea pieptului mai întâi cu apă caldă și apoi cu apă răcoroasă. E preferabil să folosiți geluri de duș cu substanțe hidratante active.

Aplicațidupă baie o cremă hidratantă sau nutritivă în zona pieptului.

Puteți prepara o mască în condiții de casă. Amestecați 2 linguri de brânză de vaci naturală, o lingură de ulei de măsline, puțină smântână și suc proaspăt de fructe. Aplicați pentru 20 de minute și spălați cu decoct cald de mușețel.

Menținerea fermității pieptului este imposibilă fără exerciții de gimnastică.

gimnastică

Cel mai simplu exercițiu- îndreptați spatele și umerii. Atunci când țineți spatele drept, greutatea sânilor e redistribuită pe coaste și forța acționată asupra țesutului sânilor scade.

Următorul exercițiu puteți să-l efectuați chiar și în fotoliul de la serviciu: îndoiți mâinile, strângeți strâns degetele și dați mâinile brusc la o parte. Rămâneți 20 secunde în această poziție , înfruntând rezistența degetelor strânse.

Un exercițiu excelent este împingerea de la perete. Rezemați-vă cu spatele de perete, brațele lateral și efectuați 10 flotări.

Masajul este un mijloc excepțional de a stimula circulația sanguină și a menține tonusului pielii.

Sigur, trebuie efectuat cu precauție. De exemplu, cu ajutorul unui duș rece. După această procedură pielea este mai susceptibilă la acțiunea cremelor.

Trebuie să țineți minte că acționarea directă asupra pieptului în timpul masajului este interzisă. Aplicați efort doar în zona decolteului și a mușchilor pectorali.

Produse cosmetice pentru piept

Produsele cosmetice care conțin colagen și elastină îmbunătățesc în mod semnificativ starea pieptului și chiar măresc sânii.

Atunci când alegeți astfel de produse, atrageți atenție la compoziția lor.

Alegeți produse cu uleiuri naturale pentru a preveni deshidratarea pielii.

Extractul de hamei, aloe, ginseng, sunătoare, schinduf și coada calului hidratează perfect zona decolteului. Uleiurile eterice de pin, lămâie, jojoba și trandafir sălbatic au un efect de întinerire și lifting.

Produse profesionale

Știm cu toții că nu trebuie să economisim, când vine vorba de sănătate.

În lupta cu procesele de îmbătrânire și refacerea formelor după naștere și alăptare vă vor ajuta unele proceduri de salon.

Terapia cu microcurent permite înlăturarea vergeturilor, îmbunătățește circulația sanguină a țesutului pieptului, stimulează producerea de colagen și elastină. Acestea au un efect benefic asupra formei pieptului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *