De ce creşte burta

Pentru bărbaţi silueta este la fel de importantă ca şi pentru femei. Principala problemă a corpului masculin este grăsimea din zona abdominală. Nu visaţi la un abdomen cu pătrăţele, dar cum să scăpaţi de burtă? În acest articol nu vom spune poveşti despre slăbirea miraculoasă timp 2 zile, ci vom analiza în detaliu această problemă.

1. Alimentaţia excesiv de calorică. Cei mai mulţi oameni cu dimensiuni impresionante atribuie complecţia sa moştenirii genetice, „oaselor grele” sau modificărilor legate de vârstă. Dar anume excesul de calorii provoacă surplusul de greutate.

 • Dulciurile. Aceste alimente nu doar sunt foarte bogate în calorii, dar, de asemenea, provoacă senzaţia de foame, impunând persoana să mănânce mai mult decât are nevoie.
 • Grăsimile. Practic toată mâncarea grasă sau prăjită conţine o cantitate mare de carbohidraţi simpli (rapizi)
 • Sarea. Sarea este un amplificator de aromă, provocând persoana să mănânce mai mult. Reducând cantitatea de sare din alimente, veţi mânca mai puţin şi veţi scăpa de reţinerea permanentă a lichidului în organism, care, de asemenea, nu avantajează silueta.

2. Stilul de viaţă sedentar. Nivelul scăzut de activitate fizică duce la creşterea în greutate doar în cazul unui aport caloric înalt. Prin urmare, dacă nu puteţi să vă mişcaţi suficient, străduiţi-vă să evitaţi produsele nocive.

3. Tulburările hormonale. Dacă creşterea în greutate este declanşată de dezechilibrul hormonal, obezitatea se instalează foarte rapid, iar kilogramele în plus nu pleacă atât de uşor la respectarea dietei şi activitatea fizică normală.

Ce daune aduce grăsimea de pe burtă

 1. Scăderea abilităţilor mintale. Este confirmat ştiinţific, obezitatea afectează în mod negativ volumul creierului.
  Tulburări de sănătate
 2. Reducerea nivelului de testosteron. Grăsimea facilitează transformarea testosteronului în estrogen, determinând la bărbaţi creşterea sânilor de tip feminin, reducerea masei musculare şi pierderea apetitului sexual.
 3. Tulburări de sănătate. Excesul de greutate provoacă tulburări metabolice şi reduce imunitatea. Organele interne se deplasează, se măreşte sarcina asupra oaselor şi articulaţiilor: toate aceste modificări se transformă cu uşurinţă în maladii cronice.
 4. Agravarea obezităţii. Chiar şi un pic de grăsime în exces declanşează predispoziţia pentru îngrăşare.

Cum eliminăm grăsimea de pe burtă

 1. Schimbaţi obiceiurile alimentare. La început, excesul de greutate poate fi înlăturat cu ajutorul antrenamentelor intense şi regimului alimentar. Modificările treptate ale alimentaţiei şi reducerea consumului alimentelor cu indicele glicemic înalt vă vor ajuta să reveniţi mai uşor la greutatea normală şi abdomenul plat.
 2. Stabiliţi un obiectiv concret pentru o lună. Având o anumită motivaţie, există mai multe şanse de a reuşi. Persistenţa este mai importantă decât efortul de o singură dată. Obiectivele ireale ca pierderea a 15 kg în 2 zile, vă vor dezamăgi rapid.
 3. Începeţi să refuzaţi treptat produsele nocive, eliminaţi din alimentaţie câte unul în fiecare săptămână. Bărbaţilor le este cu mult mai uşor să piardă în greutate cu ajutorul dietelor, decât femeilor.
 4. Începeţi să practicaţi sportul. Este necesar să obişnuiţi organismul cu efortul fizic treptat, adăugând de fiecare dată câte un exerciţiu nou.
 5. Un mod testat în timp de eliminare a grăsimii de pe burtă sunt antrenamentele. Masa musculară măreşte nivelul de testosteron în organism, accelerând astfel arderea grăsimilor. Spre regret, nu este posibilă combinarea pierderii în greutate şi arderea grăsimilor, dar se poate alterna.
 6. Întăriţi muşchii abdominali. Veţi putea face abdomene, doar după ce burta nu se va revarsă peste curea. Numai alimentaţia corectă, nu exerciţiile fizice, vă va ajuta să scăpaţi de grăsime şi să aveţi un abdomen plat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *