Cum să scăpați de pungile de sub ochi?

Cearcănele și pungile sub ochi înrăutățesc aspectul farmecului feminin. Acestea sunt defecte cosmetice, nu o chestiune vitală, dar ne simțim mult mai bine fără ele. Le putem îndepărta, în dependență de geneza lor.

Ca să diminuați cearcănele, consecința bolii, care provoacă acumularea excesivă a lichidului în organism, luați diuretice. Pentru început, trebuie să consultați un doctor. O altă recomandare ar fi să reduceți consumul de sare.

Cearcănele și pungile sub ochi ar putea fi cauzate de răceală sau gripă, infecții ale ochilor și alergii. În acest caz, sunt recomandate compresele cu efect calmant din ceai, cartof sau castravete. La fel de importantă este și odihna.

Pungile de sub ochi care sunt cauzate de un mod nesănătos de viață și nu de boli, pot fi eliminate cu ajutorul acestor sfaturi:

 • Dormiți 7-9 ore pe zi. La fel de importantă este și calitatea somnului: odihna atinge cote maxime în condiții de întuneric și liniște. Înlăturați toate obiectele luminoase pentru perioada somnului nocturn.
 • Aveți grijă la poziția capului în timpul somnului. Poziția incorectă a capului pe o perioadă lungă conduce la apariția pungilor sub ochi. Capul nu trebuie să fie situat foarte sus, alegeți o pernă mică și plată, care va susține gâtul. Astfel, veți elimina pungile de sub ochi și veți preveni durerile de gât. Cea mai bună poziție pentru somn este cea pe spate.
 • Diminuați consumul de sare. Așa cum am spus anterior, sarea reține lichidul în organism. Unul din cele mai ”preferate” locuri este sub ochi, sub forma de ”pungi”.
 • Consumați cantitatea necesară de apă. Cantitatea exactă depinde de înălțime și greutate, în mediu 2 l pe zi. În acest mod veți ameliora metabolismul, veți diminua umflăturile și cearcănele sub ochi.
  Excludeți viciile
 • Cum să scăpați în timp rapid de pungile sub ochi? Alegeți o cremă pentru regiunea ochilor care să corespundă tipului de ten. Unele creme grase cu extracte de uleiuri înfundă porii, pielea nu primește cantitatea necesară de oxigen și aceasta cauzează umflăturile. Ștergeți zona ochilor cu un șervețel înainte de somn, nu lăsați excesul de cremă pe pleoape. Nu folosiți o cantitatea prea mare de cremă.
 • Folosiți produse cosmetice de bună calitate. Tușul de proastă calitate se va împrăștia, va înfunda porii, pielea va avea aspect ofilit și vor apărea pungile sub ochi.
 • Purtați chelari de soare de calitate înaltă cu SPF30 și mai mult.
 • Excludeți viciile. Mai ales fumatul, alcoolul și consumul excesiv de alimente înainte de somn. Abuzul de alimente și lichide seara se va ”transforma” în cearcăne și pungi sub ochi- dimineața.
 • Alegeți cu grijă regimul alimentar. Acesta trebuie să fie echilibrat, cu un conținut bogat de vitamine, atât de necesare organismului uman.
 • Aplicați comprese pe pleoape. Compresele reci cu ceai, cartof și castravete sunt un remediu bun contra umflăturilor. Aplicate în mod regulat, vă vor ajuta să eliminați cearcănele și pungile sub ochi. Răzuiți un un cartof și aplicați pentru 15 minute în regiunea ochilor. După câteva proceduri- defectele vor dispărea.
 • Folosiți masajul de drenaj limfatic. Drenajul limfatic ( terapie prin presare), elimină surplusul de lichid prin acțiunea mecanică asupra pielii din jurul ochilor.
 • Procurați un concealer de calitate. Niciun produs nu va elimina cearcănele și pungile sub ochi de la prima utilizare, în acest caz vă vor ajuta produsele cosmetice care le vor masca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *