Cum să rămâneţi permanent energic şi viguros?

Oboseala, moleşeala şi apatia sunt probleme cunoscute fiecărei persoane. Ele sunt adesea confundate cu lenea banală. Dar, de fapt, ele indică o lipsă de energie şi vitalitate.

Cum să îţi faci plinul cu energie? Este foarte simplu – ziua trebuie să fie echilibrată. Cu cât mai multe zile echilibrate aveţi, cu atât mai armonioasă este viaţa dvs. Este oare posibil în lumea modernă să trăiam astfel, încât să avem suficient timp şi forţe pentru grijile cotidiene. S-a dovedit că da. Un pic de autodisciplină, şi veţi reuşi.

  • Micul dejun

Dacă beţi dimineaţa cafea, nu refuzaţi această plăcere. Dar nu uitaţi şi de un mic dejun calitativ. Chiar dacă nu vă este deloc foame. După o înfometare de 8 ore pe durata somnului, organismul are nevoie urgent de a-şi completa deficitul de elemente nutritive. În timp ce aţi dormit, corpul dvs. a lucrat activ, pregătindu-se pentru o nouă zi. Nu uitaţi despre aceasta.

Începeţi ziua cu un mic dejun uşor şi hrănitor. Şi e bine, dacă nu va fi un terci cu zahăr, pâine albă şi caşcaval. Cele mai bune opţiuni sunt terciul de cereale integrale fără zahăr şi sare, pâinici cu unt de arahide, omletă cu spanac, iaurt natural, cocktailuri de fructe. Elementele cu care veţi umple corpul, vor determina starea dvs. pentru întreaga zi. Iar un mic dejun echilibrat este o garanţie a unei zile interesante şi echilibrate.

Mic dejun sănătos
  • Ritmurile biologice

Performanţele umane depind direct de ora din zi. De obicei, cel mai înalt vârf de activitate este peste 2-4 ore de la trezire. Mai aproape de prânz organismul simte foamea. După masă vine o somnolenţă uşoară . Vârful următor este la orele 16-17 sau orele 18-19 seara. Acest lucru este aplicabil la “ciocârlii”. “Bufniţele” au afluxuri de energie târziu în noapte.

Urmăriţi-vă. Poate ar trebui să vă reprogramaţi ziua, în funcţie de ritmurile biologice. Programaţi cele mai complicate şi mai importante sarcini pentru perioada vârfurilor de activitate. În timpul declinurilor de activitate efectuaţi sarcinile care nu necesită mare eforturi mentale. Dacă aveţi posibilitate (spre exemplu în week-end), încercaţi să dormiţi după masa de prânz.

  • Exerciţiile

Dacă sunteţi obosit, exerciţiile sunt ultimul lucru pe care doriţi să îl faceţi. Dar, dacă faceţi un efort, deja după 20-40 minute de antrenament, vă veţi simţi la fel de energic ca după 8-10 ore de somn sănătos. Apar mai multe forţe fizice şi morale, dispare moleşeala. Ziua continuă!

Cel mai raţional este programarea exerciţiilor înainte de prânz. Dacă este posibil, mergeţi în pauza de masă la sala de sport din apropiere pentru o jumătate de oră. Aceasta va fi suficient pentru a revigora organismul şi a-l umple cu energie.

Dacă după serviciu nu aveţi nici putere, nici dorinţă de a face sport, cumpăraţi o brăţară XPower. Ea funcţionează în baza cristalelor de turmalină, care acţionează în mod natural asupra câmpului biologic uman. Purtaţi brăţară ca ceasul de mână, şi după o săptămână chiar şi un copil o să fie invidios pe energia dvs.

  • Regimul alimentar echilibrat

Fiecare 2 ore luaţi o gustare mică, care conţine proteine şi carbohidraţi complecşi. Consumaţi mai multe legume proaspete. Reţineţi, făinoasele şi alimentele dulci aduc rapid saţietate, dar foamea după ele revine în 30-60 minute.

  • Citricele

Portocalele, lămâile, grepfruturile şi mandarinele sunt principala sursă de vitamina C, care asigură organismul cu energie şi vitalitate. Citricele pot fi consumate ca atare sau stoarse sucuri din ele. Iar mirosul acestor fructe înlătură oboseala şi somnolenţa. Pentru a mări atenţia şi a majora capacitatea de muncă inhalaţi uleiuri eterice de portocală, lime şi lămâie. Iar în loc de o tabletă de ciocolată la masa de prânz este mai bine să mâncaţi un grepfrut.

portocaliu
  • Pauzele

În cazul muncii continue şi intensive surmenajul se instalează deja la mijlocul zilei. Dacă vă permite timpul, găsiţi 5-10 minute fiecare 2-3 ore pentru a vă comuta gândurile. Dar este mai bine să nu folosiţi acest timp pentru navigarea fără rost pe Internet. Relaxaţi-vă, închideţi ochii, porniţi muzica în surdină, mulţumiţi în gând viaţa, oamenii care sunt lângă dvs., gândiţi-vă la evenimentele frumoase care vi s-au întâmplat în această zi. Aceasta va racorda creierul dvs. la o undă pozitivă. Or, emoţiile pozitive sunt o sursă inestimabilă de energie.

Vă dorim cât mai multe zile armonioase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *