Cum puteți elimina punctele negre (comedoanele)?

Punctele negre pe nas și obraji pot să apară nu doar la adolescenți. Maturii se confruntă și ei cu această problemă.

Cum puteți elimina punctele negre? Ideal ar fi să consultați un medic cosmetolog. Dacă nu dispuneți de timp pentru a vizita un salon, puteți să vă isprăviți și singur cu punctele negre.

Din ce cauză apar punctele negre?

Punctele negre (comedoanele) sunt microchisturi, formate în rezultatul blocării foliculilor peilii cu sebum și celule moarte ale epidermei. Există câteva cauze ale apariției lor:

  1. Regim alimentar nesănătos și viciile. Posibil faceți abuz de dulciuri, alimente grase și pipărate, alcool, cafea, țigări.
  2. Ecologia proastă. Trăind în condiții de climă umedă și caldă, într-o localitate cu mult praf, murdăria va continua să se adune în pori.
  3. Îngrijire incorectă a feței. Spălarea neregulată (mai puțin de 2 ori în zi) conduce la blocarea sebumului în pori.
  4. Ereditatea. Predispunerea spre formarea comedoanelor este transmisă ereditar.
  5. Stresul puternic și îndelungat. În condiții de stres se perturbă funcțiunea tuturor sistemelor organismului. Sebumul își schimbă conținutul. Punctele negre pot apărea chiar și la persoanele care nu le-au avut niciodată.
Regim alimentar nesănătos și viciile

Curățarea tenului de punctele negre.

E preferabil să faceți curățarea tenului la un cabinet cosmetologic. De comedoane vă vor izbăvi curățarea mecanică, cu ultrasunet, combinată și curățarea atraumatică. O mare popularitate o are microdermabraziunea- metoda eliminării sebumului cu ajutorul microcristalelor. Puteți folosi un peeling cu laser, chimic sau cu acid salicilic. Aceste proceduri sunt destul de costisitoare. Dacă nu aveți posibilități financiare ca să consultați un cosmetolog, puteți să vă curățați tenul la domiciliu.

Pregătiți tenul în prealalbil. Deschideți porii cu ajutorul unui prosop înmuiat în apă fierbinte. Aveți nevoie de tifon și tampoane sterile, alcool și soluție de acid salicilic 1%. Spălați-vă mâinile, dezinfectați-le cu alcool și ștergeți-le cu un tampon steril. Strângeți ușor punctele negre cu un tampon înmuiat în acid salicilic.

După curățare, ștergeți fața cu o soluție tonifiantă sau apă cu lămâie. Nu uscați fața cu un prosop. Ea trebuie să se usuce singură.

Măștile pentru puncte negre.

Curățarea tenului în condiții casnice nu este una dintre cele mai plăcute proceduri. Din această cauză, sunt folosite măștile speciale. Cea mai populară este masca cu gelatină. Gelatina curăță porii, ”scoate” din ei murdăria, sebumul și substanțele nocive.

Încălziți 100 ml de lapte și turnați 2 linguri de gelatină. Ea se va umfla peste 20 de minute. Puneți componența la o baie de abur și așteptați până devine gelatinoasă. Aplicați masca pe pielea curățată în prealabil. Culcați-vă pentru 30-40 minute și apoi scoateți masca ca pe o peliculă.

Gelatina

Există o altă rețetă mai simplă. Amestecați bicarbonat de sodiu cu apă, aplicați masca și clătiți fața peste 40 minute.

În cazul utilizării a 2-3 măști pe săptămână, veți observa peste o lună o ameliorare considerabilă.

E mai comod să folosiți o mască din comerț. O recomandare bună a primit-o masca Black Masc cu cărbune de bambus și argilă. Aceste substanțe naturale curăță tenul de la prima utilizare. Mai mult ca atât, masca are un efect matifiant, actual pentru persoanele cu tenul gras.

Recomandări privind modul de viață.

Dacă vreți să eliminați punctele negre, trebuie să aveți un regim alimentar sănătos. Înlocuiți dulciurile, fast-food-ul și grăsimile cu fructe, legume și verdețuri proaspete. Consumați cel puțin 2 litri de apă pe zi. Apa pură elimină microelementele nocive din organism.

Curățați machiajul înainte de somn. Spălați fața de 2 ori în zi, folosind produse corespunzătoare tipului dvs. de ten. Nu faceți abuz de produse cosmetice decorative, mai ales fond de ten.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să preveniți comedoanele, sau să micșorați numărul lor, dacă ele au apărut deja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *