Cum înlăturăm cocoaşa de pe nas fără operaţie?

Cocoaşa de pe nas este o particularitate drăguţă a feţei, nefiind asociată cu sănătatea şi atractivitatea. Cu toate acestea, cineva crede că îi oferă strălucire, iar cineva simte un complex de inferioritate şi vrea să scape de ea.

Poate oare fi înlăturată cocoaşa de pe nas fără operaţie estetica? Dacă da, prin ce metode?

Noutate!
Toate lucrurile minunate sunt simple! Rhino-Correct

Cauzele apariţiei cocoaşei de pe nas

Nasul cu cocoaşă poate fi înnăscut sau dobândit. Reieşind din cauzele apariţiei, mărimii şi formei cocoaşei, depinde pe ce cale se poate scăpa de ea.

  1. Ereditatea. Nasul coroiat poate fi moştenit de la părinţi şi rudele apropiate. Uneori cocoaşa este semnul distinctiv al unor popoare, şi îndepărtarea ei ar însemna pierderea identităţii naţionale. Dar, dacă doriţi, puteţi recurge la chirurgia estetică. Acesta este singurul mod de a scăpa de nasul coroiat, dobândit ereditar.
  2. Trauma. Ca urmare a unei lovituri sau fracturi ale oaselor nazale, ţesutul cartilaginos fin creşte exagerat, formând cocoaşa. În unele cazuri, ea împiedică respiraţie normală, favorizează dezvoltarea sinuzitei, etc. În această situaţie, cocoaşa trebuie înlăturată.
  3. Imaturitatea oaselor şi cartilajelor. Uneori ţesuturile osoase şi cartilaginoase ale nasului se pot comporta imprevizibil, ele pot creşte în exces şi se pot deforma ca urmare a unor procese patologice.
  4. Factorii fizici. Cocoaşa poate apărea la presiune excesivă pe puntea nasului. De exemplu, dacă purtaţi ochelari cu o montură masivă şi groasă.

Este raţional să înlăturaţi cocoaşa de pe nas numai într-un singur caz: dacă vă face nervos şi vă oferă un grad de inferioritate, sau dacă vă face viaţa imposibilă. Cea mai răspândită metodă este rinoplastia – corecţia chirurgicală a formei nasului. Dar nu toată lumea este gata de a merge la un chirurg, chiar de dragul frumuseţii şi sănătăţii. Pentru astfel de oameni, există mai multe metode alternative de corectare a formei nasului.

  1. Machiajul.
  2. Dispozitivul Rhino Correct.
  3. Gimnastica.
  4. Injecţiile cosmetice.
există mai multe metode alternative de corectare a formei nasului

Machiajul

Cu ajutorul machiajului, puteţi corecta forma nasului ca el să pară mai puţin coroiat. În acest scop este necesar a evidenţia baza nasului cu un fon de ten cu 1 nuanţă mai deschisă decât tonul natural al pielii dumneavoastră. Pe cocoaşă aplicaţi un fond de ten cu 2 nuanţe mai închise. Întindeţi bine.
De asemenea, cocoaşa de pe nas poate fi ascunsă, accentuând alte părţi ale feţei. Un ruj aprins sau o coafura înaltă – şi năsucul dumneavoastră nu va fi atât de vizibil.

Dispozitivul Rhino Correct.

Acest dispozitiv este unica alternativă reală şi nedureroasa la rinoplastie. Este un dispozitiv cu formă specială din silicon medical, care ridică vârful nasului şi îl ţine în poziţia anatomic corectă . Influenţând cartilajele nazale, cocoaşa este eliminată pentru totdeauna. Nasul devine drept şi elegant. Pentru un rezultat vizibil dispozitivul necesită a fi purtat cel puţin de 2 – 4 ori pe săptămână câte 2 ore, timp de 2 luni. Dispozitivul poate fi purtat şi pe timp de noapte. Aşa procesul va decurge mai repede.

Noutate!
Toate lucrurile minunate sunt simple! Rhino-Correct

Gimnastică pentru nas

Spre deosebire de metoda precedentă, gimnastica pentru nas este o metoda de durată. Primele rezultate le veţi vedea cel puţin peste un an. Forma nasului se corectează neînsemnat. Dar aceste exerciţii tonifică pielea şi formează un oval frumos al feţei. Şi astfel, cocoaşa de pe nas nu va fi la fel de vizibilă ca înainte.

  1. Trageţi burta, încordaţi maximal muşchii coapselor şi feselor. Ţineţi puntea nasul între degetul mare şi degetul arătător. Strângeţi nasul ferm, dar uşor. În acest timp lăsaţi buza inferioară în jos. Relaxaţi-vă şi repetaţi.
  2. Apăsaţi cu degetul arătător pe vârful nasului, ridicându-l în sus. Ţineţi nasul în această poziţie timp de 10 secunde. Repetaţi.

O condiţie esenţială: Faceţi exerciţiul de 2 ori pe zi, timp de 10-15 minute.

Injecţiile cosmetice.

Nasul poate fi corectat folosind „injecţiile frumuseţii”. Injecţiile cu acid hialuronic sau colagen modifică forma nasului şi aplatizează uşor forma lui. Injecţie se fac de medicul cosmetolog în instituţiile medicale. Înainte de procedură, trebuie efectuate teste de laborator pentru a exclude contraindicaţiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *