Ce trebuie să faceți pentru a avea un păr des și sănătos?

Părul lung și des adaugă un șarm în plus. 90% dintre bărbați consideră că femeile cu părul lung sunt mai atrăgătoare decât cele cu tunsoare scurtă. Însă nu toate femeile au părul frumos de la natură. Milioane de femei caută o posibilitate comodă de a grăbi creșterea părului.

Cura pentru un păr sănătos

Dacă vă doriți un păr lung și des, nu puteți neglija regimul alimentar sănătos. Trebuie să excludeți alimentele nesănătoase și prăjite.

Ce trebuie să mâncați?

 1. Pește gras. Conține aminoacizi și minerale esențiale pentru sănătatea părului și a unghiilor, mai ales somonul și păstrăvul.
 2. Ceai verde. Contribuie la viteza metabolismului, elimină radionuclidele din organism.
 3. Semințele și nucile. Conțin o cantitate mare de vitamina E, benefică pentru păr.
 4. Legume și fructe proaspete.
 5. Carne macră.

E important să administrați vitamine adăugător. Folosiți-le în interior, dar și masându-le în pielea capului (formă lichidă și ulei).

Măști pentru păr în condiții casnice

De ce bunicile noastre aveau părul până la tălpi? În primul rând, ele practic nu-și tundeau părul. În al doilea rând, foloseau doar produse naturale pentru îngrijirea lui. Măștile- un mod sigur de a grăbi creșterea părului.

Mască cu chefir

Apără părul de acțiunea factorilor externi. Aplicați chefir pe toată lungimea părului, acoperiți cu o peliculă și apoi cu un prosop. Lăsați pentru 20-30 minute, apoi spălați. Faceți această mască 1-2 ori pe săptămână.

Mască cu avocado.

Răzuiți un avocado crud și aplicați pe păr. Spălați peste 30 minute. Părul va deveni mai des și mai lucios chiar după prima aplicare.

avocado

Mască cu coniac

Amestecați 20 gr. coniac cu 3 linguri de suc de varză, piersici și un albuș de ou. Aplicați această compoziție pentru 2 ore și spălați cu atenție. Folosiți această mască o dată pe săptămână.

Mască cu ardei iute

Una din cele mai eficiente măști pentru creșterea părului. Adăugați tinctură de ardei gras și o lingură ulei de ricin într-o cantitate mică de balsam de păr. Aplicați pe păr. Nu masați la rădăcini ,ca să evitați arderea pielii. Spălați imediat ce veți simți că începe să se încălzească prea tare. O cură durează 2-3 luni câte 2 ori pe săptămână.

Mască cu muștar

Adăugați 2 linguri de praf de muștar, un gălbenuș și 2 linguri de ulei brusture sau de măsline în 50 ml apă fierbinte. Aplicați și țineți atât timp cât puteți rezista, praful de muștar frige pielea.

Mască de muștar și chefir

Amestecați 2 linguri de muștar, 3 linguri de chefir, 2 linguri ulei vegetal și o lingură de coniac. Aplicați pe păr, așteptați jumătate de oră și clătiți fără a folosi șampon.

Mască cu miere de albini

Mască cu miere de albini

Amestecați jumătate de pahar ulei de măsline, un gălbenuș și 2 linguri de miere de albini. Aplicați pe păr pentru 30 minute. Folosiți această mască la fiecare 2 zile.

Serul pentru păr Bliss Hair are un efect analogic cu măștile naturale. Acest produs face ca părul să crească cu până la 3 cm pe lună- fără a fi nevoiți să preparați ceva și să stați cu prosopul în cap. Serul are un mod ușor de utilizare. Aplicați-l de 2-3 ori pe săptămână pe lungimea părului, masați și pielea capului, nu e nevoie să clătiți. Efectul va fi extrem de rapid, peste 1-2 luni părul va deveni mai lung și mai des.

Recomandări pentru îngrijirea părului:

 • Nu pieptănați părul ud.
 • Folosiți un șampon și balsam conform tipului de păr.
 • Purtați iarna o căciulă. Nu expuneți pielea capului la temperaturi joase.
 • Nu dormiți cu părul împletit.
 • Nu consumați alcool în cantități excesive și nu fumați.
 • Nu folosiți vopsea și produse pentru laminare care conțin peroxid de hidrogen.
 • Folosiți ondulatorul și placa de păr cât mai rar.
 • Schimbați peria de păr o dată la 3 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *